Laden Evenementen
19
december
zaterdag

Geannuleerd Vredeslicht komt naar het Salviuskerkje Scouting St.Salvius ism Stichting Oude Salviuskerk

19 december 2020 / 19:00 - 21:00
  • Dit evenement is voorbij.

Op zaterdagavond 19 december om 19.00 uur zal voor het eerst het Vredeslicht naar Limbricht gehaald worden door Scouting St.Salvius i.s.m.
de Stichting Oude Salviuskerk.

Het Vredeslicht is een symbool van hoop en wordt jaarlijks ontstoken door een kind. Daarna wordt het verspreid door kinderen over de hele wereld. Zo ontstaat er al meer dan 25 jaar vlak voor Kerstmis vanuit dat ene kleine vlammetje een oceaan van licht.
Voor even vormen die vlammetjes samen een vuurtoren die in het donker ons de weg wijst naar de vrede. Het licht herinnert ons aan onze plicht ons voor de vrede in te zetten. Duizenden scouts uit de hele wereld geven het Vredeslicht in de tijd voor kerst aan elkaar door. Zo vormen zij samen een keten van licht, als teken van vrede en vriendschap.

Scouting St. Salvius, met dezelfde patroonheilige als ons mooie kerkje, zal dan ook die avond het Vredeslicht naar ons Salviuskerkje in Limbricht halen.
Dit licht zal in een inspirerende bijeenkomst in het Salviuskerkje gedeeld kunnen worden met iedereen die het Vredeslicht wil ophalen en het wel weer wil delen in zijn eigen omgeving. Het exacte programma moet nog worden samengesteld.
Om hier een speciaal moment van te ma, willen we de inwoners en met name de jeugd van Limbricht hierbij betrekken zo net voor de feestdagen.
We willen het Vredeslicht dan verdelen, maar ook op het kerkhof plaatsen als een zee van lichtjes die ons aanzetten tot herdenken, gedenken of gewoon tot een moment van rust.

Meer info volgt tzt op www.salviuskerkje.nl en via facebook

Gegevens
Datum: 19 december 2020
Tijd: 19:00 - 21:00
Evenement categorieconcert
Locatie
Locatie naam: Salviuskerkje
Adres: Platz 2
Limbricht, Limburg 6141 AT Nederland

+ Google Maps