Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

VOCAAL ENSEMBLE ARABESQUE o.l.v. ARNO KERKHOF

21 april / 19:30 - 21:00

€12,50

Vocaal Ensemble Arabesque uit Geleen is een van de weinige Limburgse amateurkoren die zich uitsluitend richten op de Renaissance en de Barok.
Het koor staat sinds 2002 onder leiding van dirigent Arno Kerkhof. Sindsdien hebben er vele bijzondere concerten plaatsgevonden, met o.a. de Coronation Anthems van Händel, de Funeral Music van Purcell en in 2019 de Missa in C
van Schnizer en de Markus-passion van Kaiser, altijd met begeleiding van professionele barokmusici.
Meerdere keren trad het koor ook in het Salviuskerkje op.
Na corona heeft het koor een doorstart gemaakt en staat het volgende concert op het programma: een Maria-concert met werken van Gabrieli, Frescobaldi, Hassler en Schütz. Niet alleen zijn dit stuk voor stuk componisten uit de hoogste regionen, maar in het programma wordt ook aangetoond welke invloed met name Gabrieli in Venetië uitoefende op componisten van boven
de Alpen, zoals zijn directe leerlingen Hassler en Schütz.
Het geheel wordt aangevuld met instrumentale werken. Hiervoor zal Arno zijn eigen twee orgels meenemen, een voor de begeleiding en een voor de solo-werken. Dit laatste orgel is werkelijk uniek en in 2018 speciaal voor hem in Venetiaanse stijl gebouwd. Er is in de wijde omgeving geen enkel orgel te vinden waar de composities van Frescobaldi en tijdgenoten zo authentiek op kunnen worden gespeeld.

Arno aan zijn nieuwe orgel

Arno Kerkhof studeerde aan het Maastrichts conservatorium piano, orgel
en Katholieke Kerkmuziek. Vervolgens studeerde hij orgel aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam bij Jacques van Oortmerssen, waar hij in 1999 cum laude afstudeerde. Op het eerste Internationale Orgelconcours van Kotka (Finland) in 2002 behaalde hij de tweede prijs. Ook werd hij meerdere malen speciaal onderscheiden voor zijn Bach-interpretaties (Kotka 2002, Erfurt 2005). Hij is een veelgevraagd begeleider, geeft concerten in binnen- en buitenland en wordt regelmatig uitgenodigd op internationale festivals. Hij zet zich speciaal in voor de herwaardering van het Franse drukwindharmonium en de muziek voor dit bijna vergeten instrument. In 2007 verscheen in samenwerking met de sopraan Bianca Lenssen de kerst-cd “Souvenir de Noël”, met sfeervolle en verrassende 19e-eeuwse muziek, en in 2010 verscheen de cd “Divertissement” t.g.v. het jubileum van de Harmonium Vereniging Nederland. In 2021 verscheen zijn cd “Sweelinck – organ works”, gespeeld op zijn eigen unieke orgel. Arno is o.a. dirigent/organist aan de St.-Petruskerk te Sittard en dirigent van verschil-lende koren. Daarnaast is hij docent piano aan de muziekschool van Heerlen.

Datum en aanvangstijd: Vrijdag 21 april 2023 om 19.30 uur
Locatie: Salviuskerkje, Platz 2, 6141 AT Limbricht
Entree: 12.50 euro bij reserveren ( concerten@salviuskerkje.nl)
15.00 euro aan de zaal. graag met gepast geld betalen
Informatie: www.salviuskerkje.nl
Parkeren: op/ nabij de Platz of op de parkeerplaats van het nabije Kasteel Limbricht
Foto Arno aan zijn nieuwe orgel: uit eigen archief. Foto Ensemble: archief Arabesque.

Gegevens

Datum:
21 april
Tijd:
19:30 - 21:00
Kosten:
€12,50
Evenement Categorie:

Organisator

concerten@salviuskerkje.nl
Telefoon:
046 4588423
E-mail:
concerten@salviuskerkje.nl

Locatie

Salviuskerkje
Platz 2
Limbricht, Limburg 6141 AT Nederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie