Laden Evenementen
17
mei
zondag

**GEANNULEERD** Strijkersensemble ACcordes o.l.v. Ton van Eck

17 mei / 08:00 - 17:00
  • Dit evenement is voorbij.

Programma:  Corelli-Concerto Grosso op. 6 nr. 1; C.Ph.E.Bach-Concert voor orgel en strijkers in Es-dur; K. Andriessen-Kleine Suite voor strijkorkest;
R. Fuchs-Serenade für Streichorchester Nr. 3 in e-moll; en orgelsolo stuk?

Het Strijkersensemble ACcordes uit Den Haag bestaat uit beroepsmusici en gevorderde amateurs. Het is opgericht in 2003 en wordt geleid door dirigent en organist Ton van Eck en, wanneer Ton solo speelt, door Marten Sijbrandij. Het ensemble richt zich graag ook op minder bekend repertoire voor strijkorkest,  waarbij zowel de musici als het publiek bijzondere ontdekkingen meemaken. ACcordes brengt repertoire van Barok tot in deze eeuw.
Sinds de oprichting heeft ACcordes vele concerten gegeven,  waaronder  ook Driekoningenconcerten! Men concerteert  in Den Haag, maar ook bv met het kathedrale koor St. Bavo in Haarlem. Op uitnodiging van Gruppo Vocale Terzo Suono uit Rivolta d’Adda, ging ACcordes in 2009 op tournee naar Noord-Italië. Het ensemble begeleidde o.a. de solisten Maria Woudenberg en Anne van Eck-viool, Sebastiaan van den Bergh-cello en Maarten Elzinga-trompet.

Ton van Eck studeerde orgel aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam en behaalde het diploma Uitvoerend Musicus met aantekening voor improvisatie. Tevens studeerde hij bij Marie-Claire Alain te Parijs. Sinds 1 december 1999 is hij titulair-organist van de Kathedrale Basiliek Sint Bavo in Haarlem. Hij was prijswinnaar/finalist op improvisatie-concoursen te Chartres, Haarlem en Rennes en driemaal prijswinnaar op het César Franckconcours te Haarlem.

Entree: vrije gave ; Reserveren: libessems@gmail.com
Info: www.salviuskerkje.nl

Gegevens
Datum: 17 mei
Tijd: 08:00 - 17:00
Evenement categorieconcert
Organisator
Reserveren: Libessems
E-mail: