Laden Evenementen

« Alle Evenementen

KRISTINA BITENC-SOPRAAN en WILKO JORDENS-PIANO LIEDRECITAL “RONDOM RILKE”

12 maart / 15:00 - 16:30

€15.00

ZONDAG 12 MAART in SALVIUSKERKJE LIMBRICHT
Aanvang: 15.00 uur
KRISTINA BITENC-SOPRAAN en WILKO JORDENS-PIANO:
Twee sterren uit de operawereld zullen ons publiek verrassen met het Liedrecital “RONDOM RILKE”

Liederen van Bernstein, Barber, Jordens en anderen
– Leonard Bernstein: Two Love Songs

– Jake Heggie: To Say Before Going To Sleep

– Wilko Jordens: Drie Rilke Liederen

– Alma Mahler-Werfel: Zwei Lieder

– Claude Debussy: Trois poèmes de Stephane Mallarmé

– Samuel Barber: Mélodies Passagères

– Federico Mompou: Cinq Mélodies

– Francis Poulenc: Deux poèmes de Louis Aragon

KRISTINA BITENC:
De Sloveense sopraan Kristina Bitenc begon haar muzikale carrière als violiste, waarna ze op de middelbare school voor Muziek en Ballet in Ljubljana overstapte naar zang. Kristina vervolgde haar opleiding aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag waar ze in 2012 afstudeerde aan de Dutch National Opera Academy (DNOA). Vanaf September 2012 tot juli
2014 maakte Kristina deel uit van de opera studio van Opera National du Rhin, Strasbourg.

Zij zong onder andere de rollen Belinda (Dido and Aeneas, Purcell), Gianetta ( L’elisir d’amore, Donizetti), Elle (La voix humaine, Poulenc), Blanche ( Dialogues des Carmélites”), Max in Knussen’s “Where the Wild Things are”. Onlangs vertolkte zij de rol van “Sandrina” in Mozarts “La Finta Giardiniera”, Miss Julian in Britten’s Owen Wingrave, “Femme” in Milhaud’s “Le pauvre Matelot”. Met de Nederlandse Reisopera was zij te zien in de rol van Eurydice in Gluck’s “Orphee et Eyridice in regie van Floris Visser. Bij de Opera Zuid zong Kristina de rol van Oscar in de productie “Un Ballo in Maschera” in de regie van Waut Koeken. In juli 2019 maakte ze haar debut op “Festival d’Aix-en-Provence” in Kurt Weil’s “Aufstieg und Fall der Stadt Mahagony.” In de zomer van 2021 was zij te zien als Rusalka bij Opera Compact en in het voorjaar van 2022 was ze terug bij Opera Zuid in de rol van Titania in Britten’s “A Midsummer’s night dream”. In de familie opera “Het Lijflied” van Lucas Wiegering was ze door het hele land te zien in de hoofdrol Ina. In januari 2023 speelde ze “Erste Dame” in Mozart’s Die Zauberflöte met Nederlandse Reisopera.

Zij zong onder andere met het ASKO Schonberg Ensemble, het Residentie Orkest, Orchestre Philharmonique de Strasbourg, RTV Slovenia Symphony Orchestra, het Noord Nederlands Orkest, Philharmonie Zuidnederland, Orchestre Symphonique de Mulhouse. Dirigenten met wie ze zong zijn onder meer J. van Veldhoven, J. Ogg, B. Kuijken, R. Egarr, R. de Leeuw, B. Wiegers, M. Blaszczyk, A. Hermus, M. Letonja, C. Schnitzler, G. Nikolić, F. Layer, L. Hussain, P. Davin, K. Deseure, E.-P.Salonen.


Wilko Jordens:
studeerde piano bij Thom Bollen en orkestdirectie bij David Porcelijn en Kenneth Montgomery. Ook volgde hij masterclasses liedbegeleiding bij o.a. Hartmut Höll.
Hij is inmiddels al vele jaren actief als Korrepetitor bij de Nationale Opera, Opera Zuid, de Nederlandse Reisopera, de Vlaamse Opera, Zomeropera Alden Biesen en Stadttheater Bielefeld. Om enkele producties te noemen: Meistersinger en Rheingold met Hartmut Haenchen, Elektra met Hans Vonk, Trittico en Rosenkavalier met Ed Spanjaard en L’ Heure Espagnole met Karel Deseure.
Inmiddels heeft hij zo’n 100 opera’s op zijn repertoire.
Als repetitor staat hij bekend om zijn opmerkzaam volgen van dirigent en regisseur en om zijn gave het drama en de klank van een orkestpartituur op de piano te realiseren.
Daarnaast componeert hij al zijn hele leven, maar sinds 2 jaar is dat een bezigheid die professioneler wordt.
Door zelfstudie en lessen bij o.a Joost Kleppe en wijlen Louis Andriessen verbreedt hij zijn kennis en vaardigheden. Momenteel werkt hij aan een orkestwerk en een lied voor sopraan en ensemble.

Locatie: Salviuskerkje te Limbricht

Aanvang: 15.00 uur
Adres : Platz 2, 6141 AT Limbricht
Entree : 15.00 euro bij reserveren, 17.00 euro aan de zaal
Reserveren: concerten@salviuskerkje.nl

Parkeren: op/ nabij de Platz of op het parkeerterrein van Kasteel Limbricht
Info : www.salviuskerkje.nl

Gegevens

Datum:
12 maart
Tijd:
15:00 - 16:30
Kosten:
€15.00
Evenement Categorie:

Organisator

concerten@salviuskerkje.nl
Telefoon:
046 4588423
E-mail:
concerten@salviuskerkje.nl

Locatie

Salviuskerkje
Platz 2
Limbricht, Limburg 6141 AT Nederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie