Laden Evenementen
19
januari
zondag

Prachtige intieme en Ierse muziek van Fling

19 januari / 15:00 - 17:00
€12,50
  • Dit evenement is voorbij.

Fling speelt op briljante wijze Ierse traditionele muziek. Diep geworteld in de traditie, ontworstelen zowel de gebrachte traditionals als de eigen composities de platgetreden paden door de zeer eigenzinnige aanpak.

De laatste acht jaar heeft Fling met vier verschillende muziekprogramma’s getourd langs de theaters van Nederland. Van Ommen tot Amstelveen, van Delfzijl tot Heerlen en dit met zeer veel succes.

Na jaren van theaterzalen komt Fling nu met een nieuw intiem programma. Op maat gemaakt voor de kleinere podia én voor de gelegenheid als ijzersterk duo. Beide muzikanten zijn uitstekende multi-instrumentalisten en het gebruik van hun uitgebreide instrumentarium levert een zeer afwisselende en verfrissende klank op.

Annemarie de Bie wordt beschouwd als één van de toonaangevende zangeressen in het genre. Ze wordt internationaal geroemd en gezien als een autoriteit op het gebied van folkzang, is daarom veel gevraagd als docent en heeft talloze workshops verzorgd. Naast haar krachtige, lyrische en wonderschone zang is ze in dit programma ook te horen op de Ierse houten dwarsfluit, de bodhrán (Ierse trommel) en gitaar.

Evertjan ’t Hart bespeelt de magische Uilleann Pipes (Ierse doedelzak) en is naast bespeler tot ver over de grenzen befaamd als bouwer van het instrument. Hij is als solist te gast geweest in het VPRO- programma ‘Vrije geluiden’ en bij ‘Podium Witteman’ van de NTR. Naast de Uilleann Pipes bespeelt hij ook Whistles, Bouzouki en Gitaar.

Dit alles resulteert in een buitengewoon, aanstekelijk en magisch geheel van sterke verhalen, gevat in een stormvloed aan wilde melodieën, zacht klagende airs en ontroerende ballades.

Aanvang: 15.00;  speeltijd 2 x 45 minuten + pauze
Entree: € 12,50; bij reserveren: € 10,00

Gegevens
Datum: 19 januari
Tijd: 15:00 - 17:00
Kosten: €12,50
Evenement categorieconcert
Locatie
Venue Name: Salviuskerkje
Address: Platz 2
Limbricht, Limburg 6141 AT Nederland

+ Google Maps
Organisator
Organizer Name: Fling Music
Telefoon: 06 - 30 65 54 98
E-mail: