Laden Evenementen
12
september
zaterdag

***Geannuleerd wordt verschoven naar 2021*** Orgelkringen evenement Sittard, Geleen, Limbricht

12 september

De Orgelkringen Sittard, Geleen en Limbricht hebben op zaterdag 14 september 2019 tijdens een van de Nationale Orgeldagen/ Monumenten-dagen een eerste gezamenlijk project opgezet, getiteld: Genieten van Klankrijk Cultureel Erfgoed in Sittard-Geleen. Een Orgelkennismakingstocht langs drie Kerken met elk een bijzonder, historisch orgel: de Christus’ Hemelvaartkerk  te Sittard met het Barokorgel, door Pieter van Assendelft te Leiden gebouwd in 1748; De Augustinuskerk Geleen met het Loret-Orgel, monumentaal, romantisch instrument uit 1863 en het Oude Salviuskerkje te Limbricht met het Brammertz-Verschueren Orgel uit ca 1720.

Doelstelling was om bezoekers te laten kennismaken met het orgel als instrument maar ook als historisch monument. De drie organisten introduceerden en bespeelden ‘hun’ orgel. Ze vertelden over de orgelbouw en mogelijkheden, waarbij iedere organist zijn eigen accenten legde.

De opkomst en respons was goed. De orgelkringen hebben dan ook besloten om een tweede Orgeldag te organiseren in 2020, wederom in het weekend van de Nationale Orgeldagen/ Monumentendagen, 12 / 13 september. Dit wordt nu 2021
Het programma staat nog niet vast. Maar één ding is vrijwel zeker: het wordt een evenement waarbij de jeugd wordt betrokken: want de jeugd heeft de toekomst!  Het orgel heeft toekomst!

In de loop van de komende maanden krijgt het project vorm. Zie www.salviuskerkje.nl en www.vrangendael.nl en volg ons op facebook.

Gegevens
Datum: 12 september
Evenement categorieconcert
Locatie
Locatie naam: Salviuskerkje
Adres: Platz 2
Limbricht, Limburg 6141 AT Nederland

+ Google Maps