Laden Evenementen
30
augustus
zondag

Besloten Orgelconcert Luc Ponet – Slotconcert Tentoonstelling AVE MARIA,

30 augustus / 15:00 - 17:00

Programma rond het thema ‘Magnificat’. Dit is zowel een jubelzang als een ode aan Maria. Luc zal ons Brammertz-Verschueren orgel uit ca 1720 bespelen.

Luc Ponet is organist-titularis van de basiliek in Tongeren, organist-in-residentie van de Landcommanderij Alden Biesen, het cultuur- en congres-centrum van de Vlaamse gemeenschap in Bilzen en Stadsorganist van Leuven. Alle drie de locaties hebben belangrijke historische (gerestaureerde of gereconstrueerde) orgels. Hij combineert dit met een internationale carrière als concertorganist en als gastprofessor (Leuven University College of Arts – campus Lemmens). Ook zet hij zich sterk in voor het opleiden van jong talent.

Als solist trad hij op tijdens festivals in Europa en diverse landen daarbuiten. Daarnaast speelt hij in duo’s met diverse gerenommeerde musici, en in ensembles met een vaak originele bezetting zoals bijv. “The G-Brass Project” met drie trompettisten en “The Moondog Company” met slagwerk, saxofoon en contrabas.  Als onderzoeker is Luc Ponet  verbonden aan de Universiteit van Leuven, waar hij een doctoraat (PhD) voorbereidt over het Tongers Orgelmanuscript (1626). Ook componeerde hij diverse koor- en orgelwerken. Tijdens Kerstnacht 2016 werd de première van zijn Missa ‘Causa nostrae laetitiae’ rechtstreeks uitgezonden door de Eurovisie.

Al sinds zijn eerste solo-CD – “The Organs of the Lemmensinstitute in Leuven”

krijgen de opnames van Luc Ponet lovende recensies. Voor die opnames is hij steeds op zoek naar nog onbekend repertoire dat hij vervolgens uitvoert op de meest geschikte, mooiste historische orgels in het voormalige graafschap Loon, in het prinsbisdom Luik of in Leuven.

Vanwege de beperkingen rond het Covid-19 virus hebben we dit evenement een besloten karakter moeten geven. We hopen Luc Ponnet in een mogelijk nieuw concert weer voor ons concertpubliek te kunnen laten optreden. Wordt vervolgd.

Info:  www.salviuskerkje.nl

Gegevens
Datum: 30 augustus
Tijd: 15:00 - 17:00
Evenement categorieconcert
Locatie
Locatie naam: Salviuskerkje
Adres: Platz 2
Limbricht, Limburg 6141 AT Nederland

+ Google Maps
Organisator
Reserveren: via link Eventbrite
E-mail: