Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Nachtvogel zangeres Marion Vervoort en pianist Egbert Derix

12 februari / 15:00 - 16:30

€12.50

Entree: 15.00 euro aan de zaal
12.50 euro reserveren via concerten@salviuskerkje.nl

Op deze zondagmiddag zullen zangeres Marion Vervoort en pianist Egbert Derix muziek en Limburgse poëzie bij elkaar brengen in concert Nachtvogel. Muziek van het debuutalbum van Marion Vervoort, getiteld Nachtvogel, leidt je naar onbewandelde, muzikale wegen in Limburg. Een optreden van deze muzikanten is een intieme ervaring voor de luisteraar. De stijl van de muziek laat zich niet vangen in een eenduidige muziekstijl, maar ligt op de kruising van jazz, theater en luisterlied. Zij weten met passie en overtuiging een unieke interpretatie van tekst en muziek te geven en zal ieder mens met een hart weten te raken en te ontroeren.
“Luuster zachtjes hoe de nacht verandert, beej ut vange van ut licht.” Uit; Alsof Ut Laeve Good Is Zoë.

Zangeres Marion Vervoort (1980), groeide op in het Noord-Limburgse America in een muzikale omgeving. Het dorp, deel uitmakend van de gemeente Horst aan de Maas, is uiteraard vooral bekend als thuisbasis van de bekende dialectband Rowwen Hèze. Al vroeg in haar leven betekende muziek, door het gezin waarin ze groot werd gebracht, veel voor haar. Maar pas op latere leeftijd kwam het tot wasdom naar buiten toe, op een manier die bij haar past. In 2021 gaat ze de samenwerking aan met pianist, componist en streekgenoot Egbert Derix. Samen schrijven ze de muziek. Vervoort schrijft de teksten, in de taal waarin ze het meeste gevoel tot uiting kan brengen, het plaatselijke Limburgse dialect. De teksten van Vervoort roepen poëtische beelden op die Derix in gevoelige composities weet te vangen. Het timbre en vibrato van haar bijzondere zangstem doet soms denken aan het werk van Lenny Kuhr. “Marion’s stem raakt elke keer. Overtuigend en kwetsbaar. Juist die combinatie maakt het zo bijzonder.”

Pianist/componist Egbert Derix (Horst, 1969) studeerde aan het Conservatorium Maastricht bij Irv Rochlin en Frank Giebels en volgde in New York lessen bij Steve Kuhn, Mulgrew Miller en David Berkman. Hij was componist-pianist van het Searing Quartet en is bekend van zijn samenwerkingen met Bendik Hofseth, Eric Vloeimans, Iain Matthews, Supertramp saxofonist John Helliwell, acteur Huub Stapel, Margriet Sjoerdsma en Fish. Hij won in 2012 samen met Gerard van Maasakkers de Annie M.G. Schmidtprijs en zijn solo piano album ‘Falco’ uit 2016 werd door Musicmaker vergeleken met Keith Jarrett’s The Köln Concert. Derix speelde en schreef de soundtrack voor de BNN-Vara documentaire ‘Nao ’t Zuuje’. Zijn Duitse liedcyclus ‘Wandern’ werd opgenomen in het Concertgebouw in Amsterdam en hij voerde de liedcyclus uit met de Wiener Kammersymphonie in Wenen waarvoor hij ‘Wandern’ arrangeerde. Zijn meest recente albums zijn; ‘Dark Night of the Soul – Exit Ego’, een dubbelalbum met enerzijds piano improvisaties en anderzijds analoge synthesizerklanken in combinatie met spoken word. In juni 2022 verscheen ‘Boomasiel’, een album met op muziek gezette gedichten van o.a. Frans Budé en Govert Derix. In het najaar van 2022 verscheen het live album ‘Gardens of Abundance’ van Egbert Derix & Eric Vloeimans. “Aangrijpend hoe Derix het telkens lukt om bij de kern van het leven te komen, gevoelig zoekend naar ons aller bestemming. Hartroerend hoe hij gevoelens kan overbrengen.” Frans Budé

Foto Marion is genomen door Kiki van Dongen
Foto Egbert is genomen door Jan de Bruijn
Website: www.egbertderix.com www.marionvervoort.nl

Gegevens

Datum:
12 februari
Tijd:
15:00 - 16:30
Kosten:
€12.50
Evenement Categorie:

Organisator

concerten@salviuskerkje.nl
Telefoon:
046 4588423
E-mail:
concerten@salviuskerkje.nl

Locatie

Salviuskerkje
Platz 2
Limbricht, Limburg 6141 AT Nederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie