Laden Evenementen

« Alle Evenementen

MARCEL WORMS – PIANIST CONCERT MET DANSSUITES VAN BAROK TOT JAZZ

22 oktober / 15:00 - 16:30

€15.00

Programma:
Partita’s van J.S.Bach (1685-1750) en Christoph Graupner (1683-1760),
Suite in e kl.t. van Händel (1685-1759) en Suite Dansante en Jazz (1931) van Erwin Schulhoff.

Bach en Graupner schreven een groot aantal Partita’s of Suites, series van destijds actuele dansen. De complexe en meer gestileerde schrijfwijze van Bach contrasteert daarbij duidelijk met de eenvoudiger en meer elegante manier waarop zijn tijdgenoot Graupner de dansen vorm geeft. Destijds was Graupner minstens even bekend als Bach. Hij raakte in vergetelheid (zijn werk bleef na zijn dood in het bezit van het hof van Darmstadt waar hij het grootste deel van zijn leven aan verbonden was) maar verdient het ten volle om weer gehoord te worden. Ook Händel schreef prachtige Suites voor het klavier, helder en blakend van gezondheid. Daarvan hoort u vandaag nr.4 in e mineur. Erwin Schulhoff tenslotte laat in zijn Suite dansante en jazz de dansen de revue passeren die in de eerste helft van de 20ste-eeuw in de mode waren.

Marcel Worms is een Nederlands pianist gespecialiseerd in kamermuziek. Hij studeerde aan het Conservatorium van Amsterdam bij Hans Dercksen en Alexandre Hrisanide en nam ook lessen bij Youri Egorov en Alicia de Larrocha.
Na zijn eindexamen specialiseerde hij zich in kamermuziek bij Hans Broekman en in twintigste-eeuwse pianomuziek bij Alexandre Hrisanide.
Marcel Worms is actief als kamermuziekspeler en als solist. In 1991 bracht hij in een recital in de IJsbreker jeugdwerken van Schönberg in première en in datzelfde jaar vertolkte hij ook het complete pianowerk van Janáček.
Zijn programma’s, vrijwel allemaal op cd vastgelegd, zijn bij voorkeur thematisch: Jazzinvloeden in de twintigste-eeuwse pianomuziek, New Blues for Piano (waarvoor meer dan 200 componisten uit de gehele wereld een nieuwe blues schreven), ‘Inspired by Chopin…’, de klassieke pianomuziek van de Caraïben en het complete pianowerk van Arvo Pärt.
Marcel Worms is evengoed een begenadigd verteller over muziek.

Datum: 22 oktober 2023, aanvang: 15.00 uur
Entree: 15 euro bij reserveren,17 euro zonder reserveren
Graag met gepast geld betalen bij de entreetafel op 22 oktober
Reserveren via concerten@salviuskerkje.nl info: www.salviuskerkje.nl
Adres Salviuskerkje: Platz 2, 6141 AT Limbricht
Parkeren op/ nabij de Platz of op het parkeerterrein van Kasteel Limbricht
Foto: Marcel tijdens zijn concert in de Fundación Juan March te Madrid gemaakt door Cara Boerwinkel

Gegevens

Datum:
22 oktober
Tijd:
15:00 - 16:30
Kosten:
€15.00
Evenement Categorie:

Organisator

Stichting Oude Salviuskerk Limbricht
E-mail:
concerten@salviuskerkje.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Salviuskerkje
Platz 2
Limbricht, Limburg 6141 AT Nederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie