Laden Evenementen
13
maart
zondag

Marcel Worms speelt Bachs Wohltemperierte Klavier Boek 1 Het concert wordt voorafgegaan door een mondelinge inleiding op Kasteel Limbricht

13 maart / 13:00 - 17:00
€17.50
  • Dit evenement is voorbij.

Marcel Worms speelt Bachs Wohltemperierte Klavier Boek 1
Het concert wordt voorafgegaan door een mondelinge inleiding
op Kasteel Limbricht
Aanvang Concert: 15.00 uur
Aanvang Inleiding: 13.00 uur

Bachs Wohltemperierte Klavier is al zeker twee eeuwen onderdeel van de canon van de Westerse muziek. Niet eerder schreef een componist een cyclus met stukken in alle 24 toonsoorten, elk met een eigen karakter en getuigend van de fantasie, de levensvreugde en de wijsheid van zijn maker. Toch is een complete uitvoering van het eerste boek van dit meesterwerk een vrij zeldzame gebeurtenis. Pianist Marcel Worms neemt u mee op zijn reis door Bachs Preludes en Fuga’s. In zijn recente boek ‘Het welgetemperd gemoed’ beschrijft filosoof Jos Kessels het rijke emotionele spectrum van Bachs Wohltemperierte Klavier en de impliciete levenslessen die Bach voor ons in petto heeft. Ook voor Marcel Worms is Bachs cyclus niet alleen een muzikaal meesterwerk maar tevens een spiegel van de ziel.
Voorafgaand aan het concert geeft Marcel zelf een inleiding op het Wohltemperierte Klavier.
Deze inleiding vindt plaats op Kasteel Limbricht.

Marcel Worms (1951) studeerde aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam. Hij volgde lessen bij de Russische pianist Youri Egorov en bij Alicia de Larrocha. Hij specialiseerde zich in 20ste-eeuwse pianomuziek. Hij is aktief als kamermuziekspeler en als solist. Sinds het seizoen l992/l993 voert hij het programma Jazzinvloeden in de 20ste-eeuwse pianomuziek uit. Hij voerde van 1996-2016 een uniek Bluesprojekt uit: meer dan 200 Nederlandse en buitenlandse componisten (uit 55 landen op alle continenten) schreven een bijdrage voor dit programma. Dit project presenteerde hij in vrijwel al deze landen. Het werd vastgelegd op 8 cd’s. Marcel maakte vele solo cd’s, ook een van Bachs Wohltemperierte Klavier. Hij stelde concertlezingen samen met o.a. Jan Brokken, K.Schippers e.a.

Maryleen Schiltkamp studeerde schilderkunst aan de Rijksacademie voor Beeldende Kunsten in Amsterdam, exposeerde haar schilderijen wereldwijd en heeft opgetreden op internationale muziek-festivals en Europese podia met “musicpainting LIVE”, een performance art van live schilderen gelijktijdig met klassieke muziek.

Bij de inleiding op het concert en tijdens het concert zelf worden enkele schilderijen van Maryleen getoond, waarbij de structuur van Bachs werk, de levendigheid en rijkdom aan kleuren aan de orde komen.

Datum: zondag 13 maart 2022
Aanvangstijden: Concert – 15.00 uur; Inleiding – 13.00 uur
Entree: 17.50 euro; bij reserveren: 15.00 euro ( voor Inleiding + Concert)
contant in dichte envelop aanleveren bij de entreetafel
Reserveren:
concerten@salviuskerkje.nl ; info: www.salviuskerkje.nl; T 046 4588423
Reserveren wordt met grote voorkeur aanbevolen!
Info:             
www.marcelworms.nl; www.maryleenschiltkamp.com
Locatie Concert: Salviuskerkje, Platz 2, 6141 AT Limbricht; bezetting: max. 80 p. op 300 meter lopen van het Landgoed kasteel limbricht

Locatie Inleiding: Landgoed Kasteel Limbricht, Allee 1, 6141 AV Limbricht, grote parkeerplaats nabij

Foto en schilderij Maryleen: uit eigen archief; Marcel Worms : foto uit eigen archief

 

                                                                                                   

Gegevens
Datum: 13 maart
Tijd: 13:00 - 17:00
Kosten: €17.50
Evenement categorieconcert
Evenement Tags:
, ,
Locatie
Locatie naam: Salviuskerkje
Adres: Platz 2
Limbricht, Limburg 6141 AT Nederland

+ Google Maps