Laden Evenementen
18
oktober
zondag

***Geannuleerd wordt verschoven naar 2021*** Kamerkoor Chavanon o.l.v. Peter van der Leeuw

18 oktober / 15:00 - 17:00

Muzikaal menu: Niet alleen in de schilderskunst en de literatuur, ook in de muziek staat ons voedsel vaak centraal. Daarbij gaat het dan niet alleen om ons dagelijks eten en drinken, maar ook om ons ‘geestelijke’ voedsel. Al in de 16e eeuw bracht Orlando di Lassus een ode aan Sint Maarten met een feestelijk lied over de gans, die traditiegetrouw op diens naamdag wordt gegeten. Veel ingetogener is het 17e eeuwse ‘If Music be the Food of Love’ van Purcell.  Deze en andere liederen worden door Kamerkoor Chavanon aaneen geregen tot een muzikaal driesterrenmenu met als passend wijnarrangement het ook nu nog veel gezongen dranklied ‘Tourdion’.

Kamerkoor Chavanon
Het Haagse kamerkoor Chavanon is opgericht in 1998 als projectkoor met een vrijwel vaste groep van zangers en dirigent. Het ontleent haar naam aan het plaatsje Chavanon in de Auvergne, waar het koor in de beginjaren eens per jaar een week repeteerde en vervolgens in de omgeving optrad.
De zanglocaties en de dirigent zijn gewijzigd, maar de spirit om op deze manier samen te zingen is hetzelfde gebleven. Het koor bestaat uit een ongeveer gelijk aantal bassen, tenoren, alten en sopranen, met een totaal van zo’n 25 à 30 zangers. Het repertoire is klassiek /klassiek-georiënteerd.
Peter van der Leeuw is sinds 10 jaar de dirigent. In de loop der tijd hebben vele componisten de revue gepasseerd: van Rachmaninov tot Vaughan Williams en van Bach en Brahms tot Fauré en Andriessen. Het is een traditie geworden dat het koor in de oneven jaren een week in het buitenland verblijft en in de even jaren een weekeinde in Nederland. Na Drenthe, Brabant en Twente is de keus nu gevallen op Limburg.

Entree: € 12,00 ; bij reserveren: € 10,00
Reserveren: www.chavanonkoor.nl

Gegevens
Datum: 18 oktober
Tijd: 15:00 - 17:00
Evenement categorieconcert
Locatie
Locatie naam: Salviuskerkje
Adres: Platz 2
Limbricht, Limburg 6141 AT Nederland

+ Google Maps
Organisator
Reserveren: Chavanon Koor