Laden Evenementen
19
september
zaterdag

***Geannuleerd wordt verschoven naar 2021*** In de serie Parels uit Limbricht: Herman Veugelers, Paul van Loo en Ivo Rosbeek ism muzikanten uit de Westelijke Mijnstreek – zaterdag

19 september / 20:00 - 22:00

In het kader van dit jubileumjaar wil de Stichting Oude Salviuskerk een aantal Limbrichtse Parels onder de aandacht brengen.
Paul van Loo en Ivo Rosbeek zullen samen met enkele gastmuzikanten uit de Westelijke Mijnstreek een muzikale bloemlezing brengen van Herman Veugelers: Protestzanger, schrijver, cabaretier en regisseur.

Herman Veugelers, geboren in 1937 in Obbicht, doorliep de ambachtschool, ging naar Gymnasium en studeerde godsdienst en filosofie. Hij werd vormingswerker en behaalde de akte pedagogiek. Hij gaf les aan de Pabo en later ook aan de Hogeschool  Maastricht.

In de zestiger jaren trad hij op als buuttereedner  met maatschappelijke teksten. Later  trad hij, verkleed als troubadour, op  in een soort cabaretprogramma. Hij zong daar satirische en maatschappijkritische liedjes. Herman Veugelers is dan ook één van de dialectzangers die aan de basis stond van de opleving van het limburgse lied. Hij schreef over het leven na de mijnsluitingen ( Saneringsroute) n.a.v. een documentaireserie  ( 1973-1975) van de toenmalige Regionale Omroep Zuid (ROZ). Herman schreef ook teksten voor veel theaterproducties, bewerkte en vertaalde. De Heks van Limborgh, een openluchtspel op de binnenplaats van het Landgoed Kasteel Limbricht, werd door hem geregisseerd. Veel van zijn teksten, liedjes en notities zijn niet of nauwelijks bekend in Limburg. In juli 2000 is hij overleden. Herman heeft bijna 50 jaar in Limbricht gewoond en heeft ons veel mooie parels nagelaten. Een mooie gelegenheid nu om hem “in beeld te brengen”.

Entree: € 12,50; bij reserveren: € 10,00; reserveren: paulzingt@gmail.com
 Info: www.paulvanloo.nl;  www.salviuskerkje.nl

Gegevens
Datum: 19 september
Tijd: 20:00 - 22:00
Evenement categorieconcert
Locatie
Locatie naam: Salviuskerkje
Adres: Platz 2
Limbricht, Limburg 6141 AT Nederland

+ Google Maps
Organisator
Reserveren: Paul van Loo
E-mail: