Laden Evenementen
29
november
zondag

VERSCHOVEN NAAR 2021 Ensemble Oriana – Jeanne d’Arc, de Maagd van Orléans – Muziek uit de tijd van de 100-jarige oorlog (1337-1453)

29 november / 15:00 - 17:00
  • Dit evenement is voorbij.

Wie kent niet Frankrijks populairste heilige, Jeanne d’Arc?  Dat was toch het eenvoudige boerenmeisje, dat Frankrijk en het koningshuis gered heeft van de ondergang in de 100-jarige oorlog!

Wie was Jeanne d’Arc en hoe kan het dat zij zo’n grote rol speelde in de geschiedenis van Frankrijk? Waar ging die 100-jarige oorlog over en wie een beetje kan rekenen, vraagt zich natuurlijk ook af waarom die 100 jaar zo lang duurde…en waarom is Jeanne eigenlijk een heilige?

Ensemble Oriana brengt de geschiedenis tot leven door de muziek te zingen en spelen uit de tijd van Jeanne d’Arc en de 100-jarige oorlog. Tussen de stukken door vertellen ze  het verhaal van Jeanne.

Muziek : wereldlijke en religieuze muziek van o.a. Dunstable, Dufay, uit o.a. het Old Hall manuscript en het Mellon Chansonnier, worden afgewisseld met het levensverhaal van Jeanne d’Arc.

Musici: Ensemble Oriana specialiseert zich in het uitvoeren van muziek uit de late middeleeuwen en renaissance. De vaste leden van het ensemble zijn de blokfluitisten Hidesato Sugiyama en Anneke Hoekman.
De zangers Esther Kronenburg en Joep van Buchem, eveneens specialisten op het gebied van de muziek uit deze periode, werken vaak  met hen samen.
Na afloop van dit optreden van Ensemble Oriana wordt het publiek in de
gelegenheid gesteld in gesprek te gaan met de musici.

Entree: € 12,50; bij reserveren: € 10,00;

Reserveren: info@ensemble-oriana.com;  info: www.ensemble-oriana.com

Gegevens
Datum: 29 november
Tijd: 15:00 - 17:00
Evenement categorieconcert
Locatie
Locatie naam: Salviuskerkje
Adres: Platz 2
Limbricht, Limburg 6141 AT Nederland

+ Google Maps
Organisator
Reserveren: Ensemble Oriana
E-mail: