Zondag 8 september 15.00 uur


HANNEKE ROUW, cello en MASHA GALPERINA, piano

Beethoven (1770-1827): 12 Variaties voor cello en piano, WoO45 in G, gebaseerd op ‘See the conqu’ring hero comes’ uit het oratorium ‘Judas Maccabaeus’van Händel. Deze compositie van Beethoven (uit 1796) is opgenomen in de lijst van ‘Werk ohne Opuszahl’ (WoO).

Brahms (1833-1897): cellosonate no. 1, Op. 38 in e (1865)
Mendelssohn(1809-1847): cellosonate no 2, Op. 58 in D (1843)

Hanneke Rouw – fotograaf: Albert van de Maat

Hanneke Rouw (1987) won op haar zestiende een eervolle vermelding op het Prinses Christina Concours. Op haar zeventiende volgde zij lessen aan de vooropleiding van het Conservatorium in Zwolle, maar ging zij, ondanks haar passie voor de cello, microbiologie studeren. Na haar afstuderen, koos ze toch weer voor de cello en vervolgde haar muzikale opleiding in Leuven bij Martijn Vink (Lemmens Instituut). Vorig seizoen heeft Hanneke een succesvolle tournee door Nederland gemaakt met op het progamma o.a. de zes cellosuites van Bach en cellosonates van o.a. Beethoven, Mendelssohn,  Brahms, Grieg, Saint-Saëns, en Shostakovich. Komend seizoen gaat zij op tournee door Nederland, Groot-Brittannië, Italië en Duitsland. Hanneke speelt op een Duitse cello (begin 20e eeuw); dit is mogelijk gemaakt door het Prins Bernhard Cultuurfonds en de Stichting Eigen Muziekinstrument.

Masha Galperina

Masha Galperina (1989) is geboren in St. Petersburg, Rusland, maar kwam al in 2002 naar Nederland. Vanaf 2005 studeerde ze aan het ArtEZ Conservatorium  Zwolle, waar ze in 2012 haar eindexamen haalde met een 9,5 met onderscheiding.  Masha heeft meerdere prijzen op haar naam staan, waaronder driemaal de 1e prijs bij het Prinses Christina Concours Oost. Voor haar eindexamen kreeg Masha de Vriendenprijs van de stichting Vrienden van ArtEZ voor de beste eindexamenpresentatie.
Zij heeft diverse masterclasses gevolgd en ook nam ze meerdere malen deel aan o.a het Orlando Festival. Masha heeft als soliste opgetreden bij verschillende orkesten, waaronder het Orkest van het Oosten, met pianoconcerten van o.a. Rachmaninov, Chopin en Mendelssohn. Ze is ook zeer actief op het gebied van kamermuziek. Zo heeft ze samengewerkt met de leden van het Valerius ensemble en treedt ze vaak op met haar vaste ensembles en in gelegenheidsformaties. Naast haar conservatoriumstudie studeerde zij wiskunde en economie.

Entree: 12,50 euro; 10,00 euro bij reserveren

Info en reserveren: management@hannekerouw.com
Locatie: Platz 2, 6141 AT Limbricht