Zondag 8 december om 15.00 uur

KERSTCONCERT
Vrouwenkoor Femmes Vocales o.l.v. Cécile Schouten

Het vrouwenkoor Femmes Vocales is in het Salviuskerkje geen onbekende. Dit jaar presenteren de dames een sfeervol concert in aanloop naar Kerstmis. Het programma bestaat uiteraard overwegend uit kerstmuziek en wordt door koor en solisten uitgevoerd. Details volgen in een later stadium.
Cécile Schouten is de dirigente en Christiane Steegmans begeleidt het koor aan de vleugel. Femmes Vocales bestaat 23 jaar en heeft gedurende deze lange periode een groot repertoire opgebouwd. Het heeft in binnen- én buitenland vele succesvolle concerten uitgevoerd, al dan niet in samenwerking met instrumentalisten en/of andere vocalisten. 

Cécile Schouten

Dirigente Cécile Schouten studeerde piano aan het Conservatorium van Maastricht bij de Hongaarse pianiste Hedy Schneider. Vervolgens nam ze zangles bij Elisabeth Ksoll. Zij gaf concerten in binnen- en buitenland (Duitsland, Engeland en Spanje). Tot haar repertoire behoren o.a. de Matthäus- en Johannes Passion, tevens het Weinachtsoratorium van J.S. Bach en talrijke cantates en oratoria. Zij maakte 23 jaar deel uit van Studium Chorale o.l.v. Eric Hermans. Cécile gaf zang- en pianoles en was actief als docent spreek-/stemtechniek aan de Toneelacademie Maastricht.

Christiane Steegmans

Christiane Steegmans behaalde aan het Conservatorium van Maastricht haar diploma docerend- en uitvoerend musicus. Vervolgens studeerde ze kamermuziek aan het Lemmensinstituut in Leuven. Na haar klassieke studie zocht zij verder haar eigen weg om de kracht van muziek als communicatiemiddel tussen mensen diepgaander te kunnen onderzoeken. Zij werkt als pianodocente en leidde cursussen voor groepen jonge kinderen in eerste kennismaking met muziek. Christiane is een ervaren begeleidster van koren en andere ensembles.

Entree: vrije gave
Reserveren: contact@femmes-vocales.nl

Locatie: Platz 2, 6141 AT Limbricht

www.salviuskerkje.nl │ 046 4588423