Zondag 30 juni – 15.00 uur 
Orgelconcert door Remy Syrier

Zondag  30 juni  om 15.00 uur                 
Orgelconcert door Remy Syrier      
Dit orgelconcert vindt plaats ikv SOL Orgelfestival 2019

Remy Syrier bespeelt op 30 juni in het Salviuskerkje het historische Brammertz/ Verschuerenorgel uit ca 1720. Remy heeft voor dit concert een gevarieerd en internationaal programma samengesteld dat perfect past bij dit prachtige barokorgel.
Componisten als Abraham van de Kerckhoven, Domenico Zipoli, Jean-François Dandrieu, Johann Pachelbel en Dietrich Buxtehude staan op het concertmenu, dat ongetwijfeld zeer goed in de smaak zal vallen bij iedere orgelliefhebber!

Remy Syrier

Remy Syrier studeerde aan het Maastrichts Conservatorium orgel bij Jean Wolfs en klavecimbel bij  Anneke Uittenbosch en Ton Koopman. Vervolgens zette hij in Amsterdam zijn klavecimbel- en orgelstudie voort bij respectievelijk Gustav Leonhardt en Ton Koopman. Hij studeerde muziekwetenschap aan de Universiteit Utrecht, waar hij in 2014 promoveerde op een dissertatie over de Maastrichtse orgelmakers Joseph (1755-1837) and Adam Binvignat (1789-1850).
Als orgel- en klavecimbelsolist concerteerde hij in geheel West-Europa. Hij maakte hij CD- en radio- en televisie-opnames van historische orgels in Nederland, België en Duitsland.
Als continuospeler vertolkt hij in het door hem geformeerde Ensemble Agimont muziek uit de baroktijd en speciaal ook onbekende, veelal onuitgegeven composities.
Remy Syrier doceerde het hoofdvak klavecimbel aan de Conservatoria van Maastricht en Tilburg. Als orgeladviseur is hij namens de Katholieke Klokken- en Orgelraad betrokken bij talrijke restauraties van historische orgels.

Op onze website www.salviuskerkje.nl/kerkje vindt u informatie over dit prachtige orgel.

Entree: vrije gave
Reserveren: salviuskerkje@gmail.com  │  T 046 4588423
Datum en aanvangstijd:  zondag 30 juni, 15.00 uur
Locatie:  Salviuskerkje, Platz 2 6141 AT Limbricht
Info: www.salviuskerkje.nl