ZONDAG 26 MEI 2019 15.00 uur KAMERKOOR TOURDION en ZEPHYRUSTRIO

Zondag 26 mei om 15.00 uur

KAMERKOOR  TOURDION en ZEPHYRUSTRIO

Kamerkoor Tourdion

Kamerkoor Tourdion o.l.v. Jan Egberink  presenteert een gevarieerd programma met geestelijke en wereldlijke werken van toonaangevende 16e eeuwse Engelse componisten. U hoort composities van oa. William Byrd, Thomas Tallis, John Dowland, Thomas Morley en Sir Arthur Sullivan.
Het Zephyrustrio, met haar rijke variëteit aan blaasinstrumenten uit die tijd, is de perfecte muzikale partner tijdens dit programma.

dirigent Jan Egberink


Kamerkoor TOURDION heeft zich vanaf het begin van haar bestaan ( ruim 40 jaar geleden) gespecialiseerd in het uitvoeren van geestelijke en wereldlijke koormuziek uit de 16de eeuw. Regelmatig worden er uitvoeringen gegeven, meestal a  capella, maar ook in samenwerking met (semi) professionele renaissance instrumentalisten. Om de paar jaar wordt er een groot werk uitgevoerd, waarbij samengewerkt wordt met andere disciplines, zoals toneel en beeldende kunst.

Jan Egberink studeerde, na zijn opleiding aan het Conservatorium van Maastricht (blokfluit en schoolmuziek), nog een jaar aan het Conservatorium in Den Haag bij Frans Brüggen.
Hij was docent aan de pedagogische academie te Venlo en tevens werkzaam als koordirigent.  Jan Egberink heeft Kamerkoor Tourdion Venlo opgericht.

Zephyrus trio

Het Zephyrustrio, opgericht in 2008, streeft in haar uitvoeringen altijd naar dynamiek, afwisseling en contrasten. Om dat te bereiken gebruikt het ensemble een grote diversiteit aan blokfluiten in verschillende formaten, stijlen en stemmingen en bovendien de dulciaan (een blaasinstrument uit de Renaissance).  Judith Hokkeling, Hanne Marie Janse en Jens Seebeck vormen samen het Zephyrustrio.

Entree: 15,00 euro; 12,00 euro bij reserveren; kinderen t/m 12 jaar gratis
Reserveren: info@tourdionvenlo.nl
Datum en aanvangstijd: zondag 26 mei om 15.00 uur
Info: www.tourdionvenlo.nl

Locatie:  Salviuskerkje, Platz 2 6141 AT Limbricht
Info:  www.salviuskerkje.nl  ;  046 4588423

                         
Zephyrustrio  v.l.n.r. Hanne Marie, Jens en Judith        
foto: Peter Bastings