Zondag 24 november 15.00 uur

PIANOTRIO SANTRES
Concert i.s.m.Conservatorium Maastricht

Aya Kitaoka (viool), Sofía Luciá Roy (cello) en Anna Michels (piano) vormen samen Trio Santres. Er was vanaf het begin een hechte band tussen de drie musiciennes. Santres is een pianotrio met een unieke klankkleur dankzij de Japanse, Spaanse en Schotse achtergronden van de drie musici en hun liefde voor de klassieke muziek. Aya, Sofía en Anna hebben een breed scala aan repertoire en houden er met name van om “onbekende schatten” uit het klassieke repertoire te ontdekken om zo muziek van minder bekende componisten aan het publiek te laten horen en hiervoor waardering te creëren!
Het trio is opgericht en wordt gecoacht door Anastasia Safanova-Russische pianiste en docente, evenals door de Nederlandse altviolist en dirigent Henk Guitart, voormalig lid van het Schönberg Kwartet. Beiden zijn verbonden aan het Conservatorium Maastricht. Sinds de oprichting heeft Trio Santres deelgenomen aan internationale festivals, educatieve projecten en heeft het talrijke concerten gegeven. De drie hebben elk ook wereldwijd deelgenomen aan concoursen. In oktober 2018 heeft Trio Santres de tweede prijs ontvangen bij de ‘VII Anton Garcia Avril International Chamber Music Competition’ in Spanje, met aansluitend een concertreis naar Zaragoza, alwaar ze, naast concerten, ook een masterclass hebben gegeven aan de muziekschool ‘Manuel de Falla’. Voor het komend seizoen staan concerten gepland in Nederland, Zaragoza, Edinburgh and Tokyo.

Tijdens het concert in het Salviuskerkje spelen de drie dames o.a. twee meesterwerken uit het trio-repertoire, enorm in stijl contrasterend, maar even levendig van sfeer. Hun energieke spel en uitstraling zullen zorgen voor een spannende zondagmiddag.
Programma:
E.Elgar: Salut d’Amour; 
W.A. Mozart: Piano Trio KV. 502 in Bes;
F.Mendelssohn: Piano Trio No.1 in d

Entree: 12,50 euro; bij reserveren: 10,00 euro
Reserveren: 1625284kitaoka@zuyd.nl
Locatie: Platz 2, 6141 AT Limbricht
www.salviuskerkje.nl │046 4588423