ZONDAG 17 NOVEMBER 15.00 UUR

FRANSE  VOLKS(DANS)MUZIEK, IERSE TRADITIONALS en DANSANTE COMPOSITIES.

Trioconcert met Katskoo, Dimitri Claes en Musac

Zoals we van de musici van Musac gewend zijn, treden Will, Hans en Huub ook tijdens dit concert op met gepassioneerde internationale volksmuziek collega’s. Ditmaal wordt het een Trioconcert! 

Musac

Katskoo ontstond in 2005 uit de fusie tussen 2 muzikanten, Leo Rutten en Wim Poesen-beiden met een stevige achtergrond in de traditionele muziek uit de Lage Landen, en de gedreven jazz-gitarist Reinout Bertels. Door hun passie, en nog steeds de liefde voor de oude tradities, staan ze in deze snelgroeiende wereld van wisselende fusies nog steeds hun mannetje. Het traditionele repertoire wordt vlot aangevuld met eigen, vaak zeer dansante composities. Naast de alombekende ‘balfolk’ verzorgen ze ook “pittige” concerten. Katskoo bestaat uit: Reinout Bertels: gitaar; Leo Rutten: doedelzak, sax, diatonische accordeon en Wim Poesen: dwarsfluit, viool, doedelzak. www.katskoo.be

Katskoo

Dimitri Claes: Belgisch multi-instrumentalist en ‘frontman’ van Botswing. Tijdens dit concert is hij, met name vanwege zijn specifieke Ierse tongval, een begenadigd vertolker van Ierse traditionals! Hij begeleidt zichzelf op gitaar en wordt op viool ondersteund door Lode Leyssens (B).

Dimitri Claes

Musac bestaat uit een trio fervente liefhebbers van tradionele Franse volks(dans)muziek. Zij zijn vaak te beluisteren en te bekijken op Bruegheliaanse- en kasteelfeesten, tijdens muzikale intermezzi, bij tentoonstellingen en vooral ook op folkballs. Met authentieke instrumenten als de doedelzak, de draailier en de nyckelharpa, tevens accordeon en fluit, vertolken ze de zogeheten ‘bourdon-muziek’, muziek gebaseerd op instrumenten die hun melodieën bouwen op een constant klinkende bourdontoon. De musici van Musac: Will van de Bool, Hans Schmitz en Huub Suijkerbuijk.

Entree: vrije gave
Info: www.musac.eu
Locatie: Platz 2, 6141 AT Limbricht