Zondag 15 december 15.00 uur

KERSTCONCERT
Maasland Kozakkenkoor o.l.v. Bert Ramakers
Soliste: Audrey Janssen, zang

Het Maasland Kozakkenkoor brengt de kerststemming erin op deze middag met sfeervolle kerstmuziek uit o.a. Rusland en nagenoeg de gehele Balkan. Ook bekende kerstliederen uit Duitsland, Oostenrijk en Italië staan op het programma. De 19 Maasland Kozakken o.l.v. Bert Ramakers zingen voornamelijk a-capella, maar er is ook accordeonbegeleiding bij enkele liederen. Zangsoliste Audrey Janssen zorgt voor de finishing kersttouch!

Het Maasland Kozakkenkoor werd ca 40 jaar geleden opgericht. Aanleiding tot de oprichting was een grootscheepse actie in 1978 om het voormalige dierenpark, huidige Kasteelpark in Born, financieel te redden. Daartoe werd een 10-daags feestprogramma georganiseerd en op de slotavond van deze succesvolle feestmarathon werd door een aantal leden van een toenmalig revuegezelschap uit Grevenbicht  het beroemde Wolgalied uit de operette ‘Der Zaréwitsch’ van Franz Léhar ten gehore gebracht. Kort daarna werd het idee geboren om een “Russisch” koor op te richten: het Maasland Kozakkenkoor! In de directe omgeving werden ( goede ) zangers aangetrokken, de repetities begonnen en in januari 1979 stonden er tijdens de première 12 ‘Kozakken’ op de planken in Gemeenschapshuis Oos Hoes in Grevenbicht o.l.v. Bert Ramakers.

Muziek is de rode draad in het leven van Audrey Janssen. In haar jeugd zong ze in verschillende koren. Later ging ze zangles volgen bij zangpedagoge Riet Kallen. Zij zingt op aanvraag bij huwelijksmissen, uitvaartmissen en bij verenigingen, zoals dialectavonden van Veldeke, waar zij de limburgse troubadours weer laat leven. Ook zingt ze in verzorgingstehuizen samen met zieke of demente mensen. Audrey Janssen is geschoold pedagoge. Samen met haar man runt zij een gezinshuis en samen werken en leven ze voor Jeugdzorg.

Entree: 12,50 euro
Info: www.maaslandkozakkenkoor.nl
Locatie: Platz 2 6141 AT Limbricht
www.salviuskerkje.nl │ 046 4588423