Zondag 13 oktober 15.00 uur

VERONIQUE VAN DER  MEIJDEN, alt en AD GIJZELS, piano 

Robert Schumann (1810 – 1856): Frauenliebe und Leben, naar een gedichtenreeks van Adelbert von Chamisso (1781 – 1838), en Davidsbündlertänze opus 6 (19 karakterstukjes, alleen piano).

Gustav Mahler (1860 – 1911): Rückert Lieder (op teksten van Johann Michael Rückert , Mahler’s favoriete dichter). 

Franz Liszt (1811 – 1886): La Chapelle de Guillaume Tell (eerste deel uit ‘Années de Pèlerinage’) 

Richard Strauss (1864 – 1949): ‘Morgen’ (uit 1894), het vierde en laatste lied opus 27, op tekst van John Henry Mackay.

Ad Gijzels studeerde piano aan het Maastrichts Conservatorium bij Joop Grubben en Jean Antonietti en behaalde bij de laatste het Einddiploma Solospel in 1974. Hij volgde diverse masterclasses in Freiburg en Salzburg. Bij André Stolwijk studeerde hij af voor de akte Schoolmuziek en aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht voor Beleidsontwikkeling Cultuur. Bij de Nederlandse St. Gregoriusvereniging studeerde hij koordirectie. Naast de beleidstaken voor het muziekonderwijs in Noord- Limburg bleef Ad heel actief als pianist en gaf regelmatig recitals onder andere  in Brussel en diverse steden in Nederland. In de kerkmuziek is hij actief als organist en dirigent.

Véronique van der Meijden is een veelzijdige jonge zangeres met een grote liefde voor poëzie, talen en muziek.Véronique heeft haar master behaald aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag waar ze les heeft gehad van Andrew Schroeder en Frans Fiselier. Haar repertoire omvat liederen in meer dan twintig talen, maar ze voelt zich net zo goed thuis in moderne muziek, vrije improvisatie, opera en oratorium. Ze maakt deel uit van Operagroep THE FAT LADY (artistiek leider Tamir Chasson) en heeft deelgenomen aan verschillende projecten waaronder URLICHT! (2017) en Die Zauberflöte (Dritte Dame, 2018). Verder heeft zij verscheidene workshops en masterclasses gevolgd waaronder Viewpoint Technique for Opera Singers in de Jekerstudio in Maastricht, Dutch Impro Academy en het Barcelona Festival of Song. 

Entree: 12,50 euro; 10,00 euro bij reserveren;  kinderen t/m 12 jaar gratis  

Reserveringen: maria.gijzels@gmail.com

Locatie: Platz 2 6141 AT Limbricht