Orlando Festival 11 augustus

Zondag 11 augustus 15.00 uur 

ORLANDO FESTIVAL, Regioconcert – EURASIA QUARTET

Het Openingsconcert van ons nieuwe seizoen is ditmaal het Regioconcert van het Orlando Festival. Tijdens dit regioconcert hoort u een van de jonge internationale professionele ensembles uit de Orlando Masterclass in hun favoriete repertoire. Wij verwelkomen dit jaar in het Salviuskerkje met veel genoegen het EURASIA Quartet! 

Dit internationale strijkkwartet bestaat uit:
Asia Czaj eerste viool; Egle Kaunietyte tweede viool
Ekaterina Degtiareva altviool; Stanislav Degtyarev cello

Hun programma:

Joseph Haydn (1732 – 1809)         Strijkkwartet op. 20 nr. 5 in f 
Samuel Barber (1910-1981)          Adagio uit Strijkkwartet op. 11
Aleksandr Borodin (1833 – 1887) Strijkkwartet nr.1 in A 
Giacomo Puccini (1858 – 1924)    Crisantemi

De fundamenten van het Eurasia Quartet zijn gelegen in de Russische strijkerstraditie. Het strijkkwartet is opgericht in Maastricht in 2013 en ontleent zijn naam aan de afkomst van de vier musici: elk van hen heeft een band met Rusland, een land dat Europa en Azië verbindt. De leden van het kwartet hebben elk prijzen gewonnen op verschillende internationale concoursen, als solist en als lid van verschillende ensembles.

Het kwartet wil zich onderscheiden door een professionele aanpak en een sterke muzikale persoonlijkheid. Hun repertoire is zeer gevarieerd met muziek uit verschillende stijlen en genres. Tegelijkertijd willen de musici zichzelf continu verbeteren en de grenzen opzoeken van het repertoire en van de uitvoeringsmogelijkheden van het ensemble. Hierin worden ze bijgestaan en gecoached door Henk Guittart, voormalig lid van het Schönberg Kwartet.

Het Eurasia Quartet verzorgt regelmatig optredens in Maastricht en op andere locaties in Nederland, België en Duitsland. In januari 2015 kreeg het kwartet als prijs tijdens de Storioni Competitie enkele masterclasses van de leden van het Storioni Trio. In 2016 ontvingen zij de Henriëtte Hustinxprijs als het meest veelbelovende ensemble van het Conservatorium Maastricht. De afgelopen jaren namen zij deel aan de masterclass van het Orlando Festival.

Datum en aanvangstijd: zondag 11 augustus 15.00 uur
Entree          : vrije gave
Reserveren   : salviuskerkje@gmail.com │ 046 4588423
Locatie         : Platz 2, 6141 AT Limbricht
Info              : www.salviuskerkje.nl  │ www.orlandofestival.nl