MELODIAS DEL CORAZON, 21 april

zaterdagavond 21 april om 20.00 uur

Melodias del Corazon

SPAANS TEMPERAMENT  in het Salviuskerkje
Mónica Coronado: zang en gitaar; Manito: Spaanse gitaar

Fotografie: Edwin Huizing

Ter afsluiting van dit concertseizoen van het Salviuskerkje geeft de uit Barcelona afkomstige zangeres Mónica Coronado samen met gipsyflamenco-gitarist Manito een gepassioneerd concert. Met hun warmbloedige voorstelling Melodias del Corazon neemt dit tweetal de luisteraar mee naar een wereld vol passie,weemoed en hartstocht. U krijgt een verfijnde selectie liederen uit Spanje en Zuid Amerika te horen. Mónica en Manito stonden op 2 augustus 2015 voor het eerst samen op de planken. Het bleek een gouden combinatie. Muzikaal vullen ze elkaar perfect aan. Bij de concerten krijgt Mónica met haar temperament het publiek snel op het puntje van de stoel. Manito weet haar met zijn virtuoze spel altijd te stimuleren om het onderste uit de kan te halen. Dit wordt een optreden vol passie en vuur! Mónica Coronado begeleidt  zichzelf op gitaar. Met heldere stem zingt zij haar verhalen, verzameld en beleefd tijdens  haar zwervend bestaan als muzikant. Haar muziek is golvend, warm, ritmisch en optimistisch van toon. Manito bespeelt de Spaanse gitaar met grote gedrevenheid. Zijn vurige spel is intuïtief en rijk aan diverse stijlen en invloeden. Zijn naam is een directe verwijzing naar de gitaarlegende ‘Manitas de Plata”. Het concert is volledig akoestisch.

 

Fotografie: Job Kok

Mónica Coronado (Barcelona 1975) is een zangeres/performer/docente die haar lichaam en stem gebruikt om zich uit te drukken. Daarnaast componeert zij eigen muziek en bespeelt zij verschillende instrumenten zoals piano, gitaar en percussie instrumenten.
Ze behaalde in 1999 aan de Universiteit van Barcelona het diploma voor onderwijzeres. Vervolgens studeerde ze muziek (zang, jazz en pop) aan het ARTEZ Conservatorium Arnhem en sloot deze studie succesvol af. Ze heeft opgetreden tijdens festivals in Italië, Servië, Polen en Spanje; in theaterproducties, in cafés, restaurants en tijdens jamsessies in Europa, de Verenigde Staten en India.

Gepassioneerd richt ze zich op verschillende muziekstijlen: van Jazz tot Experimenteel en van Pop tot Latijns Amerikaans. Haar kennis van dans en andere bewegingstechnieken is eveneens zeer divers: Yoga, Feldenkrais, Butoh, Pilates,Taichi. Ze studeerde ook Vocal Dance & Voice Movement Integration bij Patricia Bardi in Amsterdam. Tijdens haar werk onderzoekt en ontwikkelt ze voortdurend de relatie tussen het gebruik van de stem en het lichaam (beweging). Momenteel woont Monica in Nederland. Hier werkt zij aan projecten waarmee ze vervolgens “de wijde wereld” intrekt. Monica geeft zangles op De Lindenberg (Nijmegen) en privé.

 

Fotografie: Edwin Huizing

Manito bespeelt de Spaanse gitaar met grote passie. Dit instrument is volgens hem een verlengstuk van zijn ziel. Zijn muziek is een combinatie van flamenco en zigeunermuziek. Manito speelt voornamelijk eigen composities en bewerkingen van traditionals. Ook heeft hij enkele hommages gemaakt voor o.a. Django Reinhardt. Geïnspireerd door zijn oom, die piano en gitaar speelde, is Manito tijdens zijn 7e levensjaar begonnen met muziek maken. Later ontwikkelde hij zijn eigen stijl op de flamencogitaar. Zijn naam is een verwijzing naar de Franse gitaarlegende ‘Manitas de Plata’.

Manito speelt naar eigen zeggen ‘hoe de sterren staan en de wind waait’. Zijn spel is intuïtief en rijk aan diverse invloeden. Met zijn vurige en verhalende improvisaties gaat Manito een dialoog aan met zijn medemuzikanten en zijn publiek. Geen enkel optreden is hetzelfde.Wat op het moment ontstaat, is belangrijker dan de traditie. Het bitterzoete karakter in zijn muziek is de weerklank van het leven;  trieste- en vreugdevolle momenten zoeken een uitweg via zijn gitaar.

 

Zaterdagavond 21 april om 20.00 uur
Entree 10,00 euro.
Reserveren via info@manito.biz  of  06-23259107.
Info via  www.monicacoronado.com