Laden Evenementen
26
april
zondag

**GEANNULEERD** Marcel Worms speelt Bachs Wohltemperierte Klavier Deel 1

26 april / 13:00 - 17:00

Bachs Wohltemperierte Klavier is al zeker twee eeuwen onderdeel van de canon van de Westerse muziek. Niet eerder schreef een componist een cyclus met stukken in alle 24 toonsoorten, elk met een eigen karakter en getuigend van de fantasie, de levensvreugde en de wijsheid van zijn maker. Toch is een complete uitvoering van het eerste boek van dit meesterwerk een vrij zeldzame gebeurtenis. Pianist Marcel Worms neemt u mee op zijn
reis door Bachs Preludes en Fuga’s. In zijn recente boek ‘Het welgetemperd gemoed’ beschrijft filosoof Jos Kessels het rijke emotionele spectrum van Bachs Wohltemperierte Klavier en de impliciete levenslessen die Bach voor ons in petto heeft. Ook voor Marcel Worms is Bachs cyclus niet alleen een muzikaal meesterwerk maar tevens een spiegel van de ziel.
Voorafgaand aan het concert geeft Marcel zelf een inleiding op het Wohltemperierte Klavier. Deze inleiding vindt plaats op Kasteel Limbricht.
Marcel Worms (1951) studeerde aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam. Hij volgde lessen bij de Russische pianist Youri Egorov en bij Alicia de Larrocha. Hij specialiseerde zich in 20ste-eeuwse pianomuziek.
Hij is aktief als kamermuziekspeler en als solist. Sinds het seizoen l992/l993 voert hij het programma Jazzinvloeden in de 20ste-eeuwse pianomuziek uit. Hij voerde van 1996-2016 een uniek Bluesprojekt uit: meer dan 200 Nederlandse en buitenlandse componisten (uit 55 landen op alle continenten) schreven een bijdrage voor dit programma. Dit project presenteerde hij in vrijwel al deze landen. Het werd vastgelegd op 8 cd’s. Marcel maakte vele solo cd’s, ook een van Bachs Wohltemperierte Klavier .

Om 13.00 uur verzorgt Marcel een gratis inleiding over het programma mét muziekfragmenten op het Kasteel.  In de aansluitende pauze kunt u genieten van koffie/thee met vla proeverij à € 5,75 per persoon. Enkel op voorhand samen met uw toegangskaart te bestellen via het Salviuskerkje.

Entree: € 12,50; Reserveren: € 10,00
Reserverensalviuskerkje@gmail.comInfo: www.marcelworms.nl

Gegevens
Datum: 26 april
Tijd: 13:00 - 17:00
Evenement Categorieconcert
Locatie
Locatie naam: Salviuskerkje
Adres: Platz 2
Limbricht, Limburg 6141 AT Nederland

+ Google Maps
Organisator
Reserveren: Stichting Oude Salviuskerk
E-mail: