Zondag 1 december 20.00 uur

Kamerorkest Locatelli

Kamerorkest Locatelli en Kamerkoor Transparence geven op 1 december gezamenlijk een concert in het Salviuskerkje. Het programma zal u al in muzikale Kerstsferen brengen. Gastspeelster is: harpiste Marina Solana

Kamerorkest Locatelli uit Landgraaf o.l.v. Ingrid Holleman bestaat uit strijkers uit de regio. Locatelli is een vaste gast in het Salviuskerkje. Het Kamerorkest geeft vrijwel jaarlijks een nieuwjaarsconcert met op het progamma werken uit de Barok en sfeervolle Nieuwjaarsmuziek.
Het Kamerorkest is opgericht door Willem Welling in 2000. Ernest Frissen volgde hem op in 2006 en heeft jarenlang als concertmeester en dirigent het orkest geleid. Na zijn plotseling overlijden eind 2018 heeft violiste Ingrid Holleman “het stokje”overgenomen als dirigente én als concertmeester.

Ingrid Holleman heeft haar sporen meer dan verdiend als violiste. Zij is al jaren de concertmeester van het Kerkraads Symfonie Orkest, violiste in het Pimtrio ( samen met haar zussen Pamela-dwarsfluit en Marion-piano) en speelt altviool of cello in het ArkA Symfonieorkest Maastricht. Zij is als vioolpedagoge en docent/dirigent verbonden aan de muziekschool SMK (SMK Muziek- & Dansonderwijs in Brunssum, Kerkrade, Landgraaf).

Kamerkoor Transparence

Kamerkoor Transparence is een Zuid-Limburgs Kamerkoor bestaande uit 16 zangers, afkomstig uit de regio Zuid-Limburg. Kamerkoor Transparence bestaat al zo’n 25 jaar en sinds september 2016 staat het koor onder leiding van Marleen Everink. Transparencezingt a capella, en soms wordt er gebruik gemaakt van een instrumentaal ensemble. Het repertoire is klassiek met een voorkeur voor Renaissance én liederen uit de 20e eeuw. Er wordt naar gestreefd uit het hoofd te zingen. Het koor werkt vaak samen met een regisseur die op wisselende manieren theatrale elementen toevoegt. Door te werken met andere kunstdisciplines, zoals dans, mimespel of toneel ontstonden boeiende voorstellingen die niet alleen voor het oor, maar ook voor het oog wat te bieden hadden. Wegens zwangerschapsverlof van de dirigent wordt het koor nu geleid door Inês Teixeira.

Inês Teixera, afkomstig uit Braga in Portugal, begon al jong haar muzikale studies vioolspel, auditieve training, koor- en orkestscholing en later zang en compositie. Van jongs af aan manifesteerde zij zich als een creatief iemand die haar kunst  en kunde graag met anderen deelt. Zij dirigeert meerdere Nederlandse koren, waaronder nu kamerkoor Transparence uit Heerlen en de drie Maastrichtse koren. Onlangs lanceerde zij in Maastricht het Soundbox MusicLab, een projekt voor community music’ dat ook onder haar leiding staat. Ze doet momenteel het tweede en laatste jaar van haar Masterstudie Koordirectie bij Ludo Claesen aan het Maastrichts Conservatorium. Hiervoor heeft ze een studiebeurs van een Portugees fonds voor musici (GDA) ontvangen. Eerder behaalde Inês een Bachelor in Directie en Muziektheorie, gevolgd door een Master in Muziekeducatie, in beide gevallen aan de Universiteit van Aveiro (aan de afdeling ‚Muziektheorie en Auditieve training’).

Programma 

Transparence zingt o.l.v Inês Teixeira :

Britten, A Ceremony of Carols
Harp: Marina Solana
Portugees kerstlied: Ó meu Menino Jesus (Natal de Elvas)- (arr. Inês Teixeira)

Pauze

Locatelli speelt o.l.v. Ingrid Holleman:

Vivaldi, Concerto No. 4 in F minor, Op. 8, RV 297, “Winter” (L’inverno) largo

Giuseppe Torelli, Concerto a 4, in forma dit Pastorale per il Santissimo Natale in G minor op. 6 no.8  grave vivace – largo – vivace

Georg Friedrich Händel, Concerto Grosso G major op.6 no.1 a tempo giusto – allegro – adagio – allegro – allegro

Howard Blake, Suite from “The Snowman” Music Box Dance – Walking in the Air – Dance of the Snowman

Locatelli & Transparence o.l.v Ingrid Holleman

Camille Saint-Saens, Oratorio de Noël op.12 prelude en choeur

 Zondag 1 december 20.00 uur
 Entree: 10.00 euro
 Reserveren: jgaheinrichs@ziggo.nl
 Info: www.locatelliweb.nl

 Locatie: Salviuskerkje Platz 2 6141 AT Limbricht